Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Strategisch online adverteren

Huis-aan-huis folders, grote reclamezuilen langs de snelweg of abri bushokjesreclame. Iedereen kent ze wel en komt ze tegen in het dagelijks leven. Deze vormen van adverteren hebben Ă©Ă©n ding gemeen.

Ze zijn namelijk geen van allen goed meetbaar op effectiviteit. En dat terwijl er tegenwoordig efficiënte manieren en kanalen bestaan om je doelgroep gericht te bereiken.

De wereld van reclame is dankzij de digitale revolutie voor een groot deel verplaatst van off- naar online. Dat wil niet zeggen dat je buiten de computer om nooit meer reclame ziet. 

On- Ă©n offline adverteren kunnen een wezenlijk onderdeel zijn van de marketingmix die bepaald is door strategische keuzes. De doelgroep die bereikt moet worden bepaalt de mix. Jongeren spenderen bijvoorbeeld steeds meer tijd online. Effectief adverteren om hen te bereiken zal dus meer online plaatsvinden. De wat oudere bevolking gebruikt in vergelijking nog meer ‘conventionele’ media. Voor hen zal de combinatie van off- en online adverteren dus anders zijn.

Wie? Wat? Waar?

Toch zijn er nog veel bedrijven die het niet ‘aandurven’ zich online te presenteren. Ze tasten vaak in het duister als het om de aanpak gaat en komen niet verder dan het maken/bouwen van een website als onderdeel van hun marketing.

Ze lopen achter de harde feiten aan omdat ze simpelweg de ontwikkelingen op online marketing gebied niet kunnen bijbenen en niet weten hoe ze hun doelgroep online kunnen benaderen. Het is een trends gedreven wereld waarin wat en hoe elkaar continu lijken te wedijveren om de beste te zijn.

De Engelse termen en kreten (buzzwords) vliegen je om de oren! Als gevolg kan er een zekere terughoudendheid ontstaan om het online gedeelte fatsoenlijk op te nemen in hun marketing. Misschien geldt dit ook wel voor jouw bedrijf. En dat is een gemiste kans omdat online marketing juist zoveel toegevoegde waarde kan hebben.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Online bannering

Je kunt misschien wel stellen dat elk zichzelf respecterend bedrijf online aanwezig is. Klanten hebben keuze als het gaat om online aanbod. Sinds dit jaar zijn mensen steeds meer online gegaan en stijgen de online verkopen. Deze verschuiving in gedrag komt grotendeels door Covid19. Geen overbodige luxe om je dan te onderscheiden van je concurrentie. Je zult dus naast offline ook online ‘zichtbaar’ moeten zijn.

De keuze welke media op welk moment gebruikt gaan worden zou tactisch gemaakt moeten worden om effectief te zijn. Dit tactisch operationeel plan is onderdeel van het marketing en communicatieplan en omvat zowel korte als lange termijn doelen. Op basis van het klantprofiel en de klantreis waarin touchpoints (buzzword voor contactmomenten) omschreven staan wordt bepaald waar en op welke manier geadverteerd gaat worden. Ons advies dat hieruit voortvloeit kan zijn om online ‘aanwezigheid’ te vergroten door te adverteren met banners in combinatie met een landingspagina of het optimaliseren van zoekwoorden.

 

Hoe je dit kunt aanpakken vertellen wij je graag!

Door jouw bedrijf, product of dienst met behulp van online banners onder de aandacht van je doelgroep te brengen vergroot je de herkenbaarheid ervan. Deze herkenbaarheid oftewel awareness, maakt deel uit van de SEE fase en is het eerste onderdeel van een proces dat de doelgroep doorloopt om uiteindelijk tot aankoop/actie over te gaan. Na de SEE fase volgt bij belangstelling de overweging, oftewel de THINK fase. De doelgroep vanuit jouw ‘unieke’ propositie aanspreken draagt bij aan de overtuiging en behoefte om voor jouw product of dienst te kiezen. Uiteindelijk hebben zij alleen nog het laatste ‘zetje’ nodig om daadwerkelijk over te gaan tot bijvoorbeeld het doen van een aankoop. Dit is de zogenaamde DO fase waarin jouw doelgroep overgaat tot actie.

En wat het bijkomend voordeel van deze fasering in online bannering is? Je kunt het meten. Volgen, analyseren en bijsturen. Om de lange termijn doelstellingen te behalen kun je op korte termijn je online strategie aanpassen door andere platforms in te zetten, eventueel de inhoud van de banner aan te passen of bijvoorbeeld retargeting/remarketing toe te passen. Dit laatste is het gericht inzetten van banners o.b.v. het (klik)gedrag van bezoekers. Een klein voorbeeld: Je hebt een website bezocht die een bepaalde dienst of product aanbiedt. Je bezoekt vervolgens een andere website en “hey!”, daar verschijnt een banner van het product dat je daarvoor hebt bekeken. Kortom, er zijn talloze varianten en manieren om een doelgroep te benaderen en awareness te creĂ«ren. Uiteraard vertellen we jou graag meer over het invullen en toepassen van de juiste strategie.

Soorten banners

Banners zijn er in tal van soorten en formaten. Je komt ze tegen op Instagram, Facebook, LinkedIn en andere social media.

In webshops zijn banners alom vertegenwoordigt. Ook het Google Ads platform biedt een verscheidenheid aan advertentiemogelijkheden in bijvoorbeeld hun shop omgeving en zoekmachine. Banners kunnen plaatjes (statisch) zijn maar ook geanimeerd (dynamisch) zijn. 

Het kunnen korte filmpjes zijn, gifjes (Giphies) of HTML5 bestanden die tevens op mobile devices ingezet kunnen worden. Hoe beter de doelgroep omschreven is, hoe treffender geanticipeerd kan worden op hun online gedrag en het soort banner dat hierbij aansluit. Hoe dan ook, zonder enige twijfel kunnen we stellen dat de banner moet opvallen en helpen je daar graag bij.

 

Banner campagnes

Onder andere kwantiteit en kwaliteit van banners bepalen hun doeltreffendheid. Hun effectiviteit. Daarnaast is het dus van belang dat je weet wat jouw doelgroep beweegt en waar ze zich online bevinden. We kunnen bijvoorbeeld lokale bedrijven met een lokale doelgroep heel goed bedienen door o.b.v. geo- en demografie online te adverteren. Zo kunnen we jouw doelgroep gericht meenemen in de communicatie funnel (Buzzword) en de SEE, THINK en DO fases invulling geven.

Voor grote bedrijven (lees multinationals) kan dit resulteren in een grotere diversiteit aan banners. Zo maakten wij onlangs voor één online campagne ± 650 uitingen in negen talen. Van banners voor Amazon en Netflix tot Scandinavische elektronicaketens en zelfs 3D geanimeerde banners.

 

Ontdek de mogelijkheden!

De inkoop van banners zal door het optimaliseren van jouw tactisch operationele plan inzichtelijk worden. Wij denken daarin natuurlijk graag met je mee zodat we vervolgens vorm kunnen geven aan banners die voldoen aan de specifieke eisen van de verschillende platformen Ă©n jouw wensen.

Onze experts op gebied van strategie en (online) marketing werken te allen tijde samen met de gespecialiseerde designers om elke banner optimaal te creëren en in te zetten. En om dit alles wat concreter te maken hebben we alvast een aantal transparante voorstellen, in de vorm van abonnementen, voor je online gezet. Ontdek de mogelijkheden om jouw online marketing een boost te geven. En mocht je er niet helemaal uitkomen door alle Buzzwords, wij leggen je graag uit hoe het werkt!

Raymond van Cleef - Strategy Director en mede-oprichter

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!